Den ensamma Teslan

Jag sitter i bilen utanför Gävlebro, halvvägs hem. Solen lyser och två medelålders män ser på honom som kommer gående med ryggsäck, grön mössa, röd bärkasse och gul jacka. De ler när han tycks försöka hitta en väg rakt över motorvägen, det går ju inte. Men mannen går rakt in i skogen av laddstolpar, han vet vad han sysslar med. Också där finns papperskorgar och då finns det tomma aluminiumburkar och tomma plastflaskor. Han går från korg till korg. Solen lyser och bara en laddstolpe har bilbesök. Tänk när det finns en laddstolpe för varje bil i hela världen.

Nu kommer han på cykel, mannen med ryggsäcken. På cykeln har han lastat tre stora plastsäckar, på väg för att panta.

Inom kort kommer FN med en helt ny rapport. Den säger att det inte räcker med grön el, var och en måste också minska sin konsumtion om vi ska kunna rädda livet på jorden.

M. A.

Website | + posts