Martín Espada – Flytare

MARTÍN ESPADA (f. 1957) tillhör den amerikanska samtidspoesins absoluta centralgestalter. Diktsamlingen Flytare (Floaters), med vilken Espada för första gången introduceras för svenska läsare, belönades med det prestigefulla National Book Award för 2021 års bästa diktsamling.

FLYTARE är den amerikanska gräns-polisens benämning på de oftast latinamerikanska migranter som med oroväckande regelbundenhet påträffas drunknade längs gränsen mellan USA och Mexiko. Med utgångspunkt i samma begrepp skriver Martín Espada fram ett lyriskt dokument som vittnar om avgrundsdjup ojämlikhet och på samma gång återupprättar den lilla människans plats i världen och i historien, inte sällan med författarens egen självbiografi som fond. Översättning  av Henrik C. Enbohm.

FÖRFATTARE Martín Espada
ÖVERSÄTTARE Henrik C. Enbohm
GRAFISK FORM Anders Weidar
TITEL Flytare
FÖRLAG Balders förlag
FORMAT 180×250 mm, danskt band
ANTAL SIDOR 84
ISBN 978-91-983322-5-4
E-POST red@baldersforlag.se

Recensionsdag: 1 augusti 2023
Omslag och författarporträtt kan laddas ner från förlagets hemsida: www.baldersforlag.se
För mer information: Mats Ahlberg
E-post: mats@baldersforlag.se
Telefon: 070-727 71 32
www.baldersforlag.se

Ladda ned omslag | Ladda ned författarfoto |Ladda ned pressmeddelande

+ posts