För första gången

Filmaren Tom Alandh fick en gång frågan vad man kan göra för att hålla sitt sinne levande? Han svarade att man ska åka kollektivt. Igår stod jag vid busshållplatsen på Värmdövägen och väntade på bussen till Slussen. Där stod också en mamma med sin tvååriga son i vagnen. Hon satte sig på huk för att visa honom något. Hon blåste ut i luften och eftersom det var lite kallt så såg man hennes andedräkt, som ett tunt moln framför henne.

Hon försökte visa sitt barn, men till en början såg han inte. Hon blåste om och om igen, och plötsligt såg han och log förtjust. Hon tecknade åt honom att han själv kunde göra samma sak och han förstod och blåste sin andedräkt ut i den kalla novemberluften och såg och blev alldeles upprymd. Hans livs första froströk, strax innan den långa röda bussen saktade in vid busshållplatsen.

M. A.