Bokens dag i Fisksätra

Bokens dag i Fisksätra

Bokens dagBokens dag 13 september i Fisksätra

Lörd. 13 sep. 2014 kl. 15.00–18.00 • Fri entré

Balders Bokens dag flyttar i år till Fisksätra bibliotek, men har precis som tidigare år fokus på kvalitet, engagemang och egensinne. Här möter ni sex aktuella författare som var och en på sitt vis vidgar världen en smula:

Elin Boardy Mary Jones historia berättar om Long John Silver och Dolores, från krogen i Bristol till det blå huset på ön Hispanola, men perspektivet är här kökspigan Marys. Äventyrsklassikern vänds upp och ner när kvinnorna får kliva fram framför männen.

Theodor Kallifatides Med sina läppars svalka skildrar Elena, som föds 1932 i en grekisk by med nio kyrkor och åldras som ikonmålare i Stockholm. Romanen speglar den moderna grekiska historien, med ockupation, inbördeskrig och emigration, men är också berättelsen om en särpräglad individ och ett långt äktenskap.

Andrea Lundgren Glupahungern utspelar sig i en by Norrbotten, där underliga saker sker djupt inne i skogen. Det är en roman om en familj, eller en saga om det vilda, eller en drömsk krönika om vad som sker i mellanrummet mellan natur och kultur.

Erik De La Reguera Gränsbrytarna är en reportagebok som följer tre papperslösa migranters väg in i USA och EU, och djupdyker i migrationens och nationalismens historia; en bok som ställer globaliseringens följder på sin spets och utforskar gränser, även dem inom oss.

Sara Stridsberg Beckomberga – ode till min familj är en roman om kärlekens gravitation, om drömmen att hålla någon kvar i ljuset som aldrig riktigt har velat vara där. I centrum står Jackie och hennes far Jim, som periodvis är intagen på Beckomberga. Sjukhuset i parken blir en annorlunda värld i världen, men också en gammal utopi om att kunna fånga den som faller.

Joar Tiberg Fåglar i fält är poeten Tibergs tredje bok om fåglar; en modern fälthandbok, ett samtal med eller för fåglarna, en poetisk och onomatopoetisk undersökning av fågelns väsen, en personlig kärleksförklaring till de vingprydda.

Konferencier är författaren Anna-Karin Palm.

Bokens dag anordnas i samarbete mellan Fisksätra bibliotek och tidskriften Balder.

BOKENS DAG Lörd. 13 sep. 2014 kl. 15.00–18.00 • Fri entré

2016 brudklänning en Vacker brudklänning kan bära en ädel ideal feminina, tillsammans för sina väninnor att välja en lämplig Yiyi det!alla uppgifter om beslutet av den överlägsna extrema av detta bröllop är hög gördel läggas till det estetiska och feminina, är det klassiskt bröllop !