Bokens dag 5 oktober

Bokens dag

 

 

Bokens dag i Ytterjärna

Det finns böcker som söker nyanser och komplexitet, som vågar bråddjupen och de stora perspektiven. På scenen under årets Bokens Dag möter ni fem författare till sådana böcker:

 

Urban AnderssonUrban Andersson – Den andra natten

Boken är en återkomst till poesin efter många års tystnad. Hans nya samling har en alldeles egen ton av lågmäld klarhet.
Fotograf: Magnus Liam Karlsson.

 

 

 

 

 

Marie LundquistMarie Lundquist –  Så länge jag kan minnas har jag varit ensam

Boken är en sinnrik roman om kärlekens och berättandets natur. Är romanens kvinnor egentligen en och samma person? Är de fiktioner, eller är rentav den som skriver själv en fiktion?
Fotograf: Thomas Wågström

 

 

 

 

Hanna NordenhökHanna Nordenhök – Det vita huset i Simpang

Boken är en berättelse som rör sig mellan dagens Stockholm och Indonesien på 1930-talet i utforskandet av makt, intimitet och kolonialismens mörka arv.
Fotograf: Sara Moritz

 

 

 

 

carolinenylander_foto_juliaCaroline Nylander – Du satt på Karlavagnen

Boken är en kritikerrosad debutroman som skriver fram inte bara det utsatta barnet, utan även de föräldrar som en gång var unga och fulla av hopp.
Fotograf: Julia Wagner

 

 

 

 

Elisabeth RynellElisabeth Rynell – Skrivandets sinne

Boken är en samling nyskrivna texter med självbiografisk bakgrund. Livets olika vändningar, staden och landet, möten med viktiga människor och djur och inte minst skrivandets lycka och icke-skrivandets plåga skildras här.
Fotograf: Elias Österberg

 

 

 

 

Eftermiddagens konferencier är författaren Anna-Karin Palm. Bokens dag arrangeras i samarbete mellan Kulturhuset i Ytterjärna, tidskriften Balder och Söderbokhandeln.

 

Kulturhuset i Ytterjärna
Lördag 5 oktober klockan 15.00–18.00
Biljettbokning: o8-554 302 01, www.ticnet.se
Pris: 150 kr.

www.kulturhuset.nu