Butik

Kate Larsson - Klister

150.00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer

Författaren och filosofen Kate Larson (född 1961) avled den 24 juni 2018 i sitt hem i Albrunna, på södra Öland. Sjukdomen hann upp henne mitt i steget, hon mötte den med klar blick och var verksam in i det sista. Hennes sista bok, Klister, blev färdig bara några veckor innan hon dog.

Här finns inget rum för tvekan – min otillräcklighet blåser förbi

Novellerna i Klister rör sig i ett lyckligt korsdrag mellan poesi och filosofi, i en undersök- ning av hur mytologiska strukturer så att säga klistrar fast vid våra dagliga liv. Vissa av de underliggande myterna känns direkt igen, andra är mer gäckande – men det viktiga är den helt egna läsning av motiven som Kate Larson gör. Vi tror oss gärna så moderna, så fulla av framsteg och förnuft, men inom oss verkar samma krafter som människan kämpat med sedan urminnes tider. Med ömsint skärpa och förlåtande humor skildras den trassliga härva av oklara relationer, missförstånd, längtan och drömmar som utgör det mänskliga predikamentet. Samlingen avslutas med fyra dikter.

I boken ingår en nyskriven essä om Kate Larsons författarskap av Anna-Karin Palm.

Kate Larson debuterade 1986 med romanen Flampunkten, och har i sitt författarskap ut- forskat olika genrer som romaner, noveller, kortprosa, lyrik och essäistik. Hon blev doktor i teoretisk filosofi 2009 med avhandlingen »Everything important is to do with passion« – Iris Murdoch’s concept of love and its Platonic origin«. Kate Larson var en av grundarna av Bokförlaget Lejd och har även i många år varit verksam som lärare i kreativt skrivande. Hennes senast utgivna böcker är novellsamlingen trängsel (Lejd 2012) och essäboken Stiglöshet (Lejd 2014), som hon är medförfattare till.

Klister utkommer på Balders förlag. Omslag och grafisk form: Anders Weidar. Beställ boken genom att skicka e-post till red@baldersforlag.se. Boken kostar 200 kronor inkl. porto.

Spara denna produkt för senare användning