Butik

Martín Espada - Flytare

230.00kr
Förhandsbeställ
1
Produktdetaljer

FÖRHANDSBESTÄLL - kommer ut under våren

Martín Espada (f. 1957) tillhör den amerikanska samtidspoesins absoluta centralgestalter. Han har liknats vid både Whitman och Neruda och har tilldelats såväl Ruth Lilly Poetry Prize som American Book Award och Robert Creeley Award samt nominerats till både Pulitzer-priset och National Book Critics Cricle Award. Diktsamlingen Flytare (Floaters), med vilken Espada för första gången introduceras för svenska läsare, belönades med det prestige- fulla National Book Award för 2021 års bästa diktsamling.


FLYTARE

Flytare är den amerikanska gränspolisens benämning på de oftast latinamerikanska migranter som med oroväckande regelbundenhet påträffas drunknade längs gränsen mellan USA och Mexiko. Med utgångspunkt i samma begrepp skriver Martín Espada fram ett lyriskt dokument som vittnar om avgrundsdjup ojämlikhet och på samma gång återupprättar den lilla människans plats i världen och i historien, inte sällan med författarens egen självbiografi som fond. Översättning av Henrik C. Enbohm.
I bokhandeln kommer böckerna att kosta cirka 220 kr. Direkt från förlaget blir priset 200 kr inklusive porto. Böckerna kommer ut i maj månad, men det går bra att förhandsbeställa redan nu.

ISBN 978-91-983322-5-4. Danskt band.

Foto: Lauren Marie Schmid
Spara denna produkt för senare användning